Ce înseamnă cafea în capsule

Ce înseamnă cafea în capsule?

Capsulele de cafea sunt doze din plastic ce contin cafea macinata, dozate perfect si ambalate intr-o atmosfera protectoare pentru a pastra timp indelungat prospetimea si savoarea. Avantajele folosirii acestora sunt reducerea timpului si simplificarea procesului de pregatire a unui espresso.
Capsulele de cafea sunt din ce in ce mai raspandite si intr-o varietate din ce in ce mai mare. Continutul de cafea macinata dintr-o capsula de cafea poate varia de la 5 gr (Nespresso) pana la 9 gr (Lavazza Blue Crema Dolce). Fiecare producator isi personalizeaza tipul de capsula folosit astfel ca aceste doze de cafea nu se potrivesc de la un sistem la altul.

Cele mai populare sisteme de capsule sunt: Nespresso, FAP sau Espresso Point (dezvoltat de Lavazza), Lavazza Blue, Nespresso, Caffitaly, Lavazza a Modo Mio, Nescafe Dolce Gusto, Tassimo si altele.

In prezent se comercializeaza o gama variata de capsule compatibile cu aceste sisteme de la producatori precum ,LaCompatibile, Nero Nobile, Barboro, Covim, Vandino, Baristo si Filicori.