Cum alegem cafeaua în capsule

Cum alegem cafeaua în capsule

Capsulele de cafea sunt din ce in ce mai raspandite si intr-o varietate din ce in ce mai mare. Avantajele folosirii acestora sunt reducerea timpului si simplificarea procesului de pregatire a unui espresso. Cafeaua este macinata si dozata perfect, ambalata intr-o atmosfera protectoare pentru a pastra timp indelungat prospetimea si savoarea.
Multi producatori de cafea si-au creat propriul sistem de aparate si capsule de cafea. De cele mai multe ori sistemele nu sunt compatibile de la un producator la altul. Dorim sa va ajutam prin acest ghid sa cumparati in cunostinta de cauza capsulele necesare aparatului dvs.
Lavazza a creat 4 sisteme de capsule din plastic iar pentru fiecare sistem au fost produse aparate diferite: Blue, Espresso Point, Espresso Point Maxi si A modo mio.
 
Capsulele Lavazza Blue

Capsule Lavazza Blue Dimensiuni capsule lavazza BlueSistemul a fost creat in 2003. In fiecare capsula din plastic se gaseste cafea macinata. Exista cel putin 10 arome diferite de cafea (Delicato, Crema Dolce, Intenso, Tierra, Decaffeinato, Decaffeinato Suave, Very Blue Supremo, Very Blue Magnifico, Ricco, Amabile) si deasemenea ceai solubil (lamaie, verde, fructe de padure, menta, piersici etc). 

Aparatele compatibile cu acest sistem au prefixul LB (Lavazza Blue) in fata: Aparate office si acasa: LB 800, LB 850 Chiara, LB 1000, LB 1100, LB 2000, LB 2200, LB 2300,

aparate compatibile lavazza blueAparate profesionale: LB 4100, 4600, 4700, 5000
Automate vending: Necta Colibri Blue, Brio 3 Blue, Kikko Blue, Astro Blue, Canto Blue si Zenith Blue.
Capsula Blue este perforata atat in partea superioara cat si in partea inferioara. Aceasta nu este compatibila cu alt sistem de capsule chiar daca marimea sau aspectul sunt asemenatoare.

Capsule Lavazza Espresso Point

capsule lavazza espresso point Marimi capsule lavazza espresso pointAceasta generatie de capsule a fost conceputa in 1983 si este cel mai vechi tip de capsule de la Lavazza.
Capsulele sunt din plastic, ambalate cate 2 intr-o folie. Aceastea nu sunt perforate de aparat ci apa trece cu presiune din capsula ce prezinta orificii atat in partea superioara cat si in partea inferioara. Sunt producatori astazi cum este Covim care produc capsule compatibile cu acest sistem. De precizat insa este faptul ca sistemul Lavazza Espresso Point Maxi desi suna similar, acesta este cu totul alta generatie de capsule si aparate care au marimi diferite.

aparate compatibile lavazza espresso pointCapsulele Espresso Point sunt: Crema e Aroma, Aroma Point, Aroma Club, Tierra, Luxo n59 si n10 si Deko. Desemenea exista si ceai la capsula: fructe de padure, lamaie, piersici etc. Primele 2 tipuri de cafea se prezinta cu 3 tipuri de macinare a cafelei: Espresso (macinata fin), Gran Espresso, Gran Caffe.

Aparatele compatibile cu acest sistem au prefixul EP (Espresso Point) si sunt: EP 800, EP 850, EP 950, 2100, 3200, Matinee, 1800 time, 3500 plus

Capsule Caffitaly

sistemul de capsule caffitalyAceste capsule par asemeneatoare cu Lavazza Blue insa sistemele sunt total diferite. Aceste tipuri prezinta in interior 2 site din plastic atat superior cat si inferior. Aparatele compatibile perforeaza aceasta capsula intr-un singur loc in partea superioara si intr-un singur loc in partea inferioara. Din acest sistem comercializam capsulele E’Caffe: Cremosso, Intenso, Delicato Decaffeinato, Prezioso si Morbido. Dintre aparatele compatibile enumeram: Nautilus, Gaggia OCS 3000, Gaggia L’Amante, Saeco Office One, Saeco Office Two, Tchibo Caffisimo.

 
 
Monodoze de cafea

monodoze ESE

Monodozele sau padurile sunt doze de cafea macinata ambalate individual in hartie si in foita de aluminiu. Acestea difera ca marime in functie de sistemul din care fac parte.
 
Sistemul din Italia este numit ESE (Easy Serving Espresso). Monodozele din acest sistem au diametrul de 44 mm iar cafeaua este presata in ambalajul din hartie. Aparatele care folosesc aceste monodoze au inscriptionata sigla ESE pods: DeLonghi, Gaggia, Philips-Saeco.
 
 
 
paduri cafeaSistemul din Germania. Monodozele din acest sistem se numesc adesea pad-uri sau pods si au diametrul de 62 mm. Cafeaua macinata din interiorul lor nu este presata. Padurile Tchibo, Eduscho, Lavazza, Movenpick etc ambalate la pungi de 10-16-32 buc..sunt compatibile cu aparate precum Philips Senseo.
 

 

Speram ca acest ghid sa va ajute sa cumparati ce capsule si monodoze aveti nevoie pentru espresso-ul dvs.